Қ. КАМАЛОВТЫҢ ӨМИРИ ҲӘМ ИЛИМИЙ-КӨРКЕМ ДӨРЕТИЎШИЛИГИ - Алламбергенов, К. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақолада ХХ аср қорақалпоқ адабиёти ва адабиётшунослигининг йирик вакили, атоқли танқидчи ва адабиётшунос Қ.Камаловнинг ҳаёти ва ижоди ҳақида кенг турда назарий талқинлар ишланиб, айниқса унинг қорақалпоқ ҳикоялари ва қорақалпоқ адабиётидаги ижодий метод эволюциясини ўрганишга қўшган хиссаси ҳақида етарлича фикрлар билдирилган.
Keywords: инсоний фазилат; муаллиф позицияси; илмий-бадиий ижод; қорақалпоқ ҳикояларининг ривожланиш йўллари; бадиий метод эволюцияси; «Маржонгул»; «Ҳаёт»; ҳикоялари