ЎЗБЕК ТИЛИНИ ЎҚИТИШДА НУТҚИЙ КОМПЕТЕНЦИЯНИ ШАКЛЛАНТИРУВЧИ ЎҚУВ ТОПШИРИҚЛАРИ МАЗМУНИНИНГ ЛИНГВОДИДАКТИК ХУСУСИЯТЛАРИ - Юсупов, А.; Юсупова, Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Таълим мазмуни масаласи инсоният тарихида энг қадимий ва айни вақтда энг долзарб масалалардан бири саналади. Бу табиий ҳол, албатта. Чунки инсонлар тараққиётнинг ҳамма даврларида ҳам «Нимани ўқитиш керак?» деган муҳим саволга ҳамиша жавоб излаб келган ва бу жараён давом этмоқда. Таълим мазмуни тушунчаси турлича талқин қилинади. Таълим мазмуни деганда ўрганиш учун танланган ва ўқувчиларнинг ўзлаштиришлари учун методик жиҳатдан ишланган бой ижтимоий тажрибанинг бир қисми сифатида тушунилса, бошқа бир гуруҳ олимлар бу тушунча билан уни ўрганиш усулларини ҳам англайди.
Keywords: сиёсий; маданий; таълим бериш; фонетик машқлар; мутлақо мустақил; она тилида равон; машқ; топшириқ; савол; нутқий компетенция; урғу