ҚАРАҚАЛПАҚ ТИЛИ ФРАЗЕОЛОГИЯСЫНЫҢ КӨЛЕМИ ҲӘМ ШЕГАРАСЫ - Пирниязова, А.Қ. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақола қорақалпоқ тилидаги фразеологизмларнинг ҳажми ва чегараси масаласига бағишланган. Бу масалада тилшунослик-да ҳар хил фикрлар мавжуд. Фразеология бўйича рус ва туркий тиллардаги тадқиқотларга шарҳлар берилган.
Keywords: фразеологизм; мақоллар; штамп; клише; ибора; ҳикматли сўзлар; паремиология; турғун бирликлар