ШАХС ХУСУСИЯТИНИ ИФОДАЛОВЧИ РУСЧА ЎЗЛАШМА ИБОРАЛАРНИНГ СЕМАНТИК ХУСУСИЯТЛАРИ - Абдиев, М. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Ушбу мақола ўзбек тилига ўзлашган русча ибораларнинг таҳлилига бағишланган. Шунингдек, унда ибораларнинг ўзлашиш жараёнларининг ўзбек тилшунослигида ёритилиши масалалари ҳам баён этилган.
Keywords: фразеологизм; ўз қатлам; ўзлашма қатлам; калька; калькалаш; таржима; жараён; сўз ўзлаштириш; луғат таркиби; грамматик қурилиш; лексема; сўзлашув нутқи