ЕСКИ УЙҒЫР ЖАЗЫЎЛЫ «ХУАСТУАНИФТ» ЕСТЕЛИГИ - Абдиназимов, Ш. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Ушбу мақолада эски уйғур ёзуви ёдгорликларидан бири – «Хуастуанифт» ўрганилган. Ёдгорликнинг қўлёзма нусхалари, тадқиқи, жорий қилиниши бўйича маълумотлар берилган. Ёдгорликда учрайдиган, қорақалпоқ тилининг тарихий лексикасини тадқиқ қилишда қимматли маълумотлар берадиган сўзлар аниқланган.
Keywords: эски уйғур ёзуви; түркий тил; тарихий лексикология; қорақалпоқ тили; қўлёзма нусхалар