ХАЛЫҚҚА ХЫЗМЕТ КӨРСЕТИЎ ТАРАЎЛАРЫ ЭКОНОМИКАСЫНЫҢ ГЕОГРАФИЯ ИЛИМИНДЕ ТУТҚАН ОРНЫ - Узақбаев, Қ.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Жаҳон иқтисодиётида хизмат кўрсатиш тармоқлари ёки учинчи сектор (третичный сектор) энг ривожланган тармоқ ҳисобланади. Бу мақолада хизмат кўрсатиш тармоқларига географик нуқтаи-назардан баҳо берилган.
Keywords: хизмат кўрсатиш географияси; учинчи сектор; сервис; хизмат; ишчи кучи; инфратузилма; иқтисодиёт тармоқлари