ҚОРАҚАЛПОҒИСТОН ТАБИИЙ ШАРОИТИДА ЖАЙРОН – GAZELLA SUBGUTTUROSA ПОПУЛЯЦИЯЛАРИНИНГ ҲОЛАТИ БЎЙИЧА ЯНГИ МАЪЛУМОТЛАР - Торемуратов, М.Ш.; Азимов, Д.А.; Жуманов, М.А.; Алламуратов, Ш.Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Устюрт платосининг Қорақалпоғистон бўлагида – Итибай – Қораваўир – Шахпахти, Шахпахти – Асака аудан – Қоплонқир ва Қоплонқир – Асака аудан – Уру – Итибай, уч йўналиши бўйлаб 829 км масофада олиб борилган тадқиқотлар натижасида, жайронларнинг жами 73 таси, шу жумладан 70 таси тирик ва 3 та нобуд бўлган жайронларнинг бош суяги рўйхатга олинди. Жайронлар кичик гуруҳлар ташкил этиб яшаши кузатилди.
Keywords: Gazella subgutturosa; саҳро; жайрон; тарқалиши; популяция; GPS координата; Қорақалпоғистон; Устюрт; Қизилқум