ОСОБЕННОСТИ ИНФИЛЬТРАЦИОННОГО УВЛАЖНЕНИЯ ГРУНТОВ ИЗ КАНАЛОВ И СООРУЖЕНИЙ НА НИХ - Хужакулов, Р.; Джуманазарова, А.; Жаксымуратов, К.; Базарбаев, М. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақолада грунтларни каналлар ва улардаги иншоотлардан инфильтрация намланишининг ўзига хос хусусиятлари ҳақида сўз боради. Лёсс грунтлардаги инфильтрация жараёни гидротехника иншоотлари ва уларнинг заминларини зўриқишли-деформация ҳолатига таъсир этувчи асосий омиллардан бири сифатида қаралади.
Keywords: чўкувчан грунт; инфильтрация; намлик даражаси; деформация ҳисоби; гидротехника иншоотлари; лёссли замин; намланиш жараёни; дастлабки намлаш муддати