ABOUT ONE OF THE PROBLEMS OF INTEGRAL GEOMETRY IN A STRIP ON A FAMILY OF BROKEN LINES - Uteuliev, N.U.; Djaykov, G.M.; Yadgarov, Sh.A. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақолада вазн функцияси билан берилган интеграл геометрия масаласи ўрганилади. Ечимнинг ягоналиги ва мавжудлиги исботланган ва силлиқ финит функциялар синфида ечимнинг аналитик кўриниши олинган. Соболев фазосида масала ечимининг баҳоси топилган бўлиб, бундан унинг кучсиз корректмаслиги келиб чиқади. Мақоланинг иккинчи қисмида олинган назарий маълумотлар экспериментал берилганлар билан тадқиқ қилинади. Масалани ечиш учун қурилган алгоритмнинг сонли ва график натижалари келтирилган. Бундай масалалар сейсмик тадқиқотлар, геофизик ва аэрокосмик кузатувларни талқин қилишда, астрофизика ва гидроакустиканинг тескари масалаларини ечишда амалий тадқиқотлар учун кўплаб иловаларига эга.
Keywords: интеграл геометрия масаласи; тиклаш; турғунлик баҳоси; Лаплас акслантириши Фурье акслантириши