ANALYTICAL TRANSFORMATIONS IN MINIMIZING LOGICAL FUNCTIONS - Kabulov, A.V.; Normatov, I.Kh.; Urunbaev, E.; Ashurov, A.O. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақола дизъюнктив нормал шакллар синфидаги мантиқий функцияларни минималлаштиришнинг аналитик ўзгаришларига бағишланган. Мантиқий ифодаларни умумий шаклга айлантириш учун баъзи аналитик формулалар олинади. Турли аналитик ибораларни шакллантириш ва ўзгартириш муаммолари ҳал қилинди, мантиқий алгебра функцияларининг турли асосларида формулаларни ифодалаш ва ўзгартириш тўғрисидаги теоремалар исботланди.
Keywords: алгоритм; доимий; мантиқий алгебра; бирлашма; дизъюнкция; Шеффер функцияси; Буль функцияси; математик мантиқ; импликация