ПРИМЕНЕНИЕ ТЕХНОЛОГИИ РАЗВИТИЯ КРИТИЧЕСКОГО МЫШЛЕНИЯ ЧЕРЕЗ ЧТЕНИЕ И ПИСЬМО ПРИ ИЗУЧЕНИИ ПОЭМЫ А.С.ПУШКИНА «МЕДНЫЙ ВСАДНИК» В ВУЗЕ - Ешниязова, Э.Н. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Ушбу мақолада А.С.Пушкиннинг «Мис чавандоз» поэмасини ўрганишда қўлланилган метод ва усуллар, ўқиш ва ёзиш орқали ўқувчиларда танқий фикрлаш технологиясини ривожлантириш масалалари қараб чиқилган.
Keywords: фикрлаш; танқид; мустақилллик; технология; методлар; усуллар; мумтоз; поэма; образ; тушуниш