ТАСВИРИЙ САНЪАТДА БАДИИЙ ФРАКТАЛ ОБРАЗНИНГ АҲАМИЯТИ - Абдирасилов, С.Ф.; Хасанова, М.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақолада фрактал тушунчаси ва тасвирий санъатда бадиий образнинг аҳамияти баён этилган. Ҳар қандай табиий борлиқдаги тасвирлар фрактал тизими асосида шаклланади. Фрактал тизим - бу “бутунлик”ни ўзининг шаклига ўхшаш бўлган қисмларга ва ҳар бир қисмни шу шакл кўринишидаги майда қисмларга такрор ва такрор бўлиниб борилишидир.
Keywords: фрактал тушунчаси; бадиий-фрактал образи; фрактал тизими; яхлитлик; табиий танлаш; тақсимлаш; компонентлар