ТАРЖИМА ВА ТАЛҚИН (Махтумқули шеърлари таржималари мисолида) - Сапаева, Ф. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мазкур мақолада Махтумқули шеърларининг ўзбекча таржималари талқин қилинди. Хусусан, Махтумқули шеърларининг шакл ва мазмун муштараклиги, таржимонларнинг сўз қўллаш маҳорати таҳлил қилиниб, бадиий таржимада сўзнинг мавқеи хусусида баҳс юритилди.
Keywords: Махтумкули; шеър; таржима; туркман тили; ўзбек тили; мазмун; маъно; таржимон