«АЛПОМИШ» ДОСТОНИ ЎЗБЕК - ҚОРАҚАЛПОҚ ВЕРСИЯЛАРИДА БОШ ҚАҲРАМОН ШАЖАРАСИ ВА «ҚЎНҒИРОТ» ЭТНОНИМИ ТАЛҚИНИ - Алламбергенова, Н.Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақолада ўзбек ва қорақалпоқ халқлари оғзаки ижодининг ёрқин намуналари саналган “Алпомиш” достони вариантларида бош қаҳрамон мансуб бўлган “қўнғирот” этноними таҳлили келтирилади.
Keywords: достон; версия; вариант; шажара; этноним; бош қаҳрамон