ЛИНГВОКУЛЬТУРОЛОГИЧЕСКИЕ ОСОБЕННОСТИ КОНЦЕПТА «MOTHERLAND/ЎАТАН» В РАЗНОСИСТЕМНЫХ ЯЗЫКАХ - Рзаева, Р.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақолада машҳур инглиз ва қорақалпоқ шоирлари бадиий асарларидаги «Motherland/Ўатан» концептини қиёсий-таққослаш усулида ўрганишга бағишланган «Motherland/Ўатан» концептини таҳлил этиш шуни кўрсатдики, инглиз ва қорақалпоқ тилларида мазкур концептининг ифодаланишида ўхшаш ва фарқли жиҳатлар анчагина. Ушбу концептининг ҳар хил тизимли тилларда вербал ифодаланишининг фарқли жиҳатлари мазкур халқлар миллий маданиятларининг ҳар хиллиги билан изоҳланади.
Keywords: когнитив лингвистика; концепт; лингвокультурология; қиёсий ўрганиш; тил ва маданият; миллий хусусиятлар; маданият; этнос; ўхшашлик ва урф-одат ва анъаналар