МОТАМ МАРОСИМИ БИЛАН БОҒЛИҚ ЭТНОГРАФИК АТАМАЛАРНИНГ ЛУҒАВИЙ ХУСУСИЯТЛАРИ - Хонхўжаева, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мазкур мақолада Самарқанд тожиклари шевасида маросим атамалари, хусусан, мотам маросими ва азадорлик билан боғлиқ этнографик атамаларнинг луғавий хусусиятлари, унга амал қилиш, айрим атамаларнинг этимологик хусусиятлари, уларнинг семантик маънолари яхлитлиги қиёсий тарзда тадқиқ этилган.
Keywords: Самарқанд этнографияси лексикаси; мотам маросими; мотам маросими атамалари; ғассол; мурдашуй; садр; йиртиш; жар солиш; хайрот; бихалфа; қиёсий лексика