МЕТОДИКА ИНСТРУМЕНТАЛЬНО МУЛЬТИЭЛЕМЕНТНОГО НЕЙТРОННО-АКТИВАЦИОННОГО АНАЛИЗА ПРИРОДНЫХ ОБЪЕКТОВ ЮЖНОГО ПРИАРАЛЬЯ - Жумамуратов, М.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Турли вақт режимларида нейтронларининг интеграл оқими билан намуналарни нурлантирилган γ-нурлар спектрини экспериминталь ўрганиш асоида намуналар ва элементларнинг ҳар бири учун селективлик коэффициенти ҳисоблаб чиқилган. Табиий сувлар, тупроқлар, аэрозоль чанглари ва ёғингарчилик сувларининг таркибидаги 30 дан ортиқ кимёвий элементларнинг ўртача миқдори бўйича янги маълумотлар олинди.
Keywords: Қорақалпоғистон; сув; нейтрон-фаоллашуви таҳлили; кимёвий таркиб; зичлик; ер ости сувлари; er osti suvlari; коэффициент; дарё сувлари; коллектор сувлари