ТЎҒРИ БУРЧАКЛИ ПАРАЛЛЕЛ ПРОЕКЦИЯЛАШНИНГ ТЎҒРИ БУРЧАККА ОИД ХОССАСИ ИСБОТИГА ИЖОДИЙ ЁНДАШУВ - Рихсибаева, Х.; Калликлишев, Ш. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Ушбу мақолада тўғри бурчакли параллел проекцияларнинг тўғри бурчакка оид хоссаси исботига ижодий ёндашиб, унинг талабалар томонидан осон ўзлаштириладиган янги исботи ишлаб чиқилган. Бу хоссанинг янги исботининг афзаллиги шундан иборатки, унда тўғри бурчак ҳақиқий катталигида тасвирланиб қолади.
Keywords: тўғри бурчаклик; хосса; оғиш бурчаги; креатив ёрдашув; тўғри бурчак; оғма томон; параллел томон; ҳақиқий катталик; ихтиёрий; махсус вазият