ОЛИЙ ТАЪЛИМ ТИЗИМИДА БЎЛАЖАК МУСИҚА ФАНИ ЎҚИТУВЧИЛАРИНИНГ КРЕАТИВ ТАЪЛИМИНИ ТАШКИЛ ЭТИШНИНГ ПЕДАГОГИК ИМКОНИЯТЛАРИ - Кенжебаева, С.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мазкур мақолада олий таълим тизимида бўлажак мусиқа фани ўқитувчиларининг креатив таълимини ташкил этишнинг педагогик имкониятлари илмий назарий манбалар асосида ёритиб берилган. Шунингдек, мақолада олий таълим тизимида бўлажак мусиқа фани ўқитувчиларининг креатив таълимини ташкил этиш мазмуни, шакл ва методлари, воситалари таҳлил қилинган. Мақолада креативлик тушунчасининг мазмун моҳияти назарий ва амалий жиҳатдан чуқурроқ англаш имкониятлари аниқ мисоллар асосида ёритилган. Олий таълим тизимида бўлажак мусиқа фани ўқитувчиларининг креатив таълимини ташкил этиш креатив маҳсулот (ишланма)лардан фойдаланиш имкониятлари илмий ёндашувлар асосида таҳлил этилган.
Keywords: креативлик; педагог; бўлажак мусиқа фани ўқитувчиси; потенциал; гуруҳлаштириш; мазмун; шакл; метод; восита; режа тузиш; таянч тушунчаларни аниқлаш; мавзу ичида кичик мавзуларни ҳосил қилиш; туркумлаштириш; схемалаштириш; мавжуд тушунчаларни бойитиш; педагогик вазиятларни ҳал этиш; тизимлаштириш