ҚОРАҚАЛПОҚ СИНФЛАРИДА ЎҚУВЧИЛАР НУТҚИНИ РИВОЖЛАНТИРИШ ОМИЛЛАРИ - Ешимбетов, О. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мазкур мақолада қорақалпоқ синфларида 2-6-синф ўқувчиларининг боғланишли нутқини ривожлантиришнинг назарий ва амалий масалалари келтирилган. Унда бола тасаввурини бойитишга қаратилган дидактик ўйинлар, шеърий матнлар, экскурс мулоқотлар хусусида сўз юритилади.
Keywords: нутқ; мулоқот; тасаввур; тафаккур; экскурс; жараён; амалиёт; педагогика; синтаксис; образлилик; лирик кечинма; яхлитлик; конструктив; дидактика