ТРАГЕДИЯ ЖАНРЫНДА СЮЖЕТ ҲӘМ КОНФЛИКТ (К.Рахмановтың «Жаралы жүреклер» трагедиясы тийкарында) - Шержанова, Ф.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақолада қорақалпоқ драматургияси ҳақида сўз этилган. Унда Қорақалпоқ Давлат академик театрида намойиш этилган К.Рахмановнинг «Жаралы жүреклер» мусиқий драмаси ҳақида гап боради. Муаллиф драмадаги образларга талқин беради. Драматургнинг образлар яратишдаги маҳорати мисоллар ёрдамида асосланган.
Keywords: трагедия; ғоя; жанр; драма; монолог; драматург; қаҳарман; образ; характер; репертуар; персонаж; театр