ҚАРАҚАЛПАҚ ХАЛЫҚ ДӘСТАНЫ «ҚОБЛАН»: ЖЫЙНАЛЫЎ, БАСЫП ШЫҒАРЫЛЫЎ ҲӘМ ИЗЕРТЛЕНИЎ ТАРИЙХЫНАН - Палымбетов, К.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Ушбу мақолада қорақалпоқ халқ достони «Қоблан»нинг жировлар томондан ёзиб олиниши, нашр қилиниши ва тадқиқи ҳақида сўз юритилган. Достоннинг тадқиқ қилиниш тарихи ҳақида маълумотлар келтирилган. Илмий тадқиқотлардаги фикр ва хулосалар таҳлил қилинган.
Keywords: достон; жиров; вариант; версия; монография; мақола