DISCURSIVE FEATURES OF TEXTUAL ANALYSIS OF I.YUSUPOV’S POETRY TRANSLATION - Mamirbaeva, D.; Aymanova, Sh. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мазкур мақола қорақалпок шоири И.Юсупов асарларининг инглиз тилига таржима қилинишининг дискурсив таҳлилига бағишланган. Унда муаллиф ғоясини сақлаб қолиш мақсадида шоир асарлари сарлавҳаларининг таржима қилиниши, маъноларига алоҳида диққат қилинган.
Keywords: дискурс; матн; концепт; маданият; таржима; ижтимоий-маданий; оҳанг