ҚАРАҚАЛПАҚ ДӘСТАНЛАРЫНЫҢ ИЗЕРТЛЕНИЎ МӘСЕЛЕЛЕРИ («Юсуп-Ахмет» дәстаны мысалында) - Жаксымова, У.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақолада «Юсуф-Аҳмад» достонининг ўрганилиш даражаси, достоннинг шаклланишида миллий эстетик манбалар ва унинг тарихий илдизлари ҳақида сўз юритилади.
Keywords: достон; фольклоршунослик; вариант; версия; миф