И.ЮСУПОВ ПОЭМАЛАРЫНДА МЕТОНИМИЯЛАРДЫҢ ҚОЛЛАНЫЛЫЎЫ - Ержанова, Д.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақолада қорақалпоқ халқ шоири И.Юсупов поэмаларидаги метонимияларнинг ўзига хос қўлланилиши, улардан шоирнинг моҳирона фойдаланиши таҳлил этилган. Шунингдек, унинг асарларининг ҳозирги қорақалпоқ адабий тилининг ривожланишидаги ўрни ўрганилган.
Keywords: қорақалпоқ тили; поэма; И.Юсупов; метонимия