ИНГЛИС ҲӘМ ҚАРАҚАЛПАҚ ТИЛИНДЕ GENDER/ЖЫНЫС (ЕР -ҲАЯЛ) ТҮСИНИКЛЕРИНИҢ ГРАММАТИКАЛЫҚ ҲӘМ ЛЕКСИКА - СЕМАНТИКАЛЫҚ БИЛДИРИЛИЎИ - Курбанбаева, Д.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақола инглиз ва қорақалпоқ тилларидаги от сўзларнинг жинсий - гендер фарқининг тадқиқоти масалаларига қаратилган. Унда гендер - жинсий фарқнинг ажратилиш усуллари бир қанша илмий манбалардаги маълумотлар асосида солиштирилган. Шунингдек, илмий таҳлил натижалари солиштирилиб, икки тилдаги жинс - гендер категорияси аниқ тизимга солиниб, уларни ўрганиш ва тадқиқ қилиш бўйича тавсия ва фикрлар берилган.
Keywords: гендер; жинс категорияси; аёл жинси; эр жинси; гендер ажратиш усуллари; нейтраль гендер жинс; лексик-семантик усул; морфологик курсаткич; аффиксацияли усул; референт; морфологик-синтаксислик усул; спитагма; мослашиш