К ИСТОРИИ ИЗУЧЕНИЯ СИМВОЛА КАК ФИЛОЛОГИЧЕСКОГО ЯВЛЕНИЯ - Алламуратов, Г.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мазкур мақолада символнинг лингвостилистик хусусиятлари ва унинг образли воситалар билан ўзаро муносабати ўрганиб чиқилган. Тадқиқ қилинган терминнинг ўхшаш ва фарқли тарафларини аниқлашда хорижий тилшуносларнинг илмий ишлари ўрганилган.
Keywords: лингвостилистика; адабиётшунослик; стилистика; образли воситалар; символ; метафора; белги; тавсиф