АРАЛБОЙЫ РЕГИОНЫНДА ЭКОЛОГИЯЛЫҚ МАШҚАЛАЛАРДЫҢ ҚӘЎИПСИЗЛИГИН ТӘМИЙИНЛЕЎ МӘСЕЛЕЛЕРИ - Нурланов, А.С.; Джақсымуратов, К.М.; Гайпова, Р.Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Орол денгизи қуриши натижасида Қорақалпоғистон Республикаси ҳудудида экологик офатнинг мураккаблашиши бу ердаги табиий муҳитнинг ўзгаришига, айниқса, халқ хўжалигининг барча тармоқларига салбий таъсирини ўтқазмоқда. Мақолада экологик инқирознинг табиий муҳитга таъсири ва табиий бойликлардан оқилона фойдаланишнинг аҳамияти ҳақида фикр юритилган.
Keywords: экологик офат; экологик хавфсизлик; эпицентр; бузилиш; Орол денгизи; Қизилқум; Қорақум; Оралкум; атмосфера; климат; ер; сув; тупроқ; ҳаво; ҳарорат; табиий заҳиралар; оқилона фойдаланиш; санитария; медицина; гинекология; туберкулёз; инфекция