СОЦИАЛЬНО-ПСИХОЛОГИЧЕСКИЕ ОСОБЕННОСТИ И ДИНАМИКА УДОВЛЕТВОРЁННОСТИ БРАКОМ У МУЖЧИН И ЖЕНЩИН В КАРАКАЛПАКСКОЙ СЕМЬЕ - Утепбергенов, М.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Ушбу мақолада қишлоқ ва шаҳарлардаги оилаларнинг никоҳ борасидаги ижтимоий ва этнопсихологик хусусиятлари ҳақида сўз боради. Муаллиф фикри бўйича, овул-қишлоқ оилаларида бу кўриниш анча муҳим саналади. Сабаби,бу оилаларда қадимий дастурлар ва анъаналар, ижтимоий, иқтисодий, никоҳ-оилавий муносабатлар доимо боғлиқликда олиб борилганлиги айтилади.
Keywords: этнопсихологик хусусиятлари; никоҳдан қониқиш даражаси; никоҳ мустаҳкамлиги; ҳис-тўйғулар динамикаси; шаҳар оиласи; қишлоқ оиласи