TARIXIY-MOLIYAVIY RAMZLARNI NAMOYISH ETISH ORQALI FIZIKA MASHG’ULOTLARI SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Yavidov, B.Ya.; Otajonova, M.R. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Maqolada fizika mashg’ulotlari samaradorligini oshirishning metodlaridan biri haqida so’z yuritiadi. Fizika mashg’ulotlari samaradorligini oshirish uchun o’qitishning yangi metodi – “tarixiy-moliyaviy ramzlarni namoyish etish” metodini qo’llash tavsiya etiladi. Metodning tamoyili fizik-olimlar va ular nomi bilan bog’liq jarayon yoki qonunlarni o’sha fizik-olimlar siymolari aks ettirilgan tarixiy-moliyaviy ramz (pul) larni namoyish etib va ular haqida qisqa axborot berib o’qitishdan iborat. Metodni fizika fanining ma’ruza, amaliy va seminar mashg’ulotlarida qo’llash mumkin.