O’QISH DARSLARIDA O’QUVCHILARNI IFODALI O’QISHGA O’RGATISH YO’LLARI VA VOSITALARI - Tilavova, M. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Boshlang’ich sinf o’qish darslarida badiiy asarlarni ifodali o’qish o’qituvchidan ham, o’quvchilardan ham alohida mahorat va tajriba talab qiladi.Maqolada ifodali o’qishning nutqiy ko’nikma va malakalarga bog`liq holda rivojlanib borishi ko’rsatib berilgan. Uni o’rgatishda texnik va logik vazifalarni bajarish yo’llari keng yoritilgan.