ҚАРАҚАЛПАҚ ХАЛЫҚ ҚОСЫҚЛАРЫНЫҢ СЮЖЕТЛИК ӨЗГЕШЕЛИГИ - Баўатдинова, С. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақолада қорақалпоқ халқ қўшиқларининг сюжет хусусиятлари хусусида сўз боради. Халқ қўшиқларининг ҳар бир жанри мазкур жанрнинг чегарасида ҳаракат қиладиган сюжет майдонига эга. Улар асрлар мобайнида шаклланган ўз дастурига, поэтик, композицион хусусиятларига эга. Ҳозирги давр қорақалпоқ халқ қўшиқлари сюжетларининг асоси – унинг вариант-сизлигидир.
Keywords: халқ қўшиқлари; жанр; фольклор; сюжет; композиция; лирика; поэтика; ғоя; вариант; қарама - қаршилик; ахлоқ; образ