KOREYS TILI LINGVOMADANIYATIDA “HASAD” HISSIY KONSEPTI - Sa’dullayeva, O.; Kim, N. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Koreys tili barqaror iboralarga boy bo'lib, ko'pincha koreys tillariga mansub kishilarning ehtirosga boy, his-hayajon bilan so'zlashganlariga guvoh bo'lamiz. Agar hissiy konsept to'g'risida to'xtaladigan bo'lsak, hasad tuyg'usi salbiy hissiyot bo'lib, insonni ichidan kemirib, tinchligini buzadi. Yuqorida ta'kidlaganimizdek, izlanishning muhimligi shundaki, hissiyot konsepti koreys tili va adabiyotini tabiiy his etishda muhim omil hisoblanadi. Misol qilib keltirsak, koreys tilida shunday afsona bor- bahor kirib kelib, quyosh taftidan qor eriydi. Issiqlik va quvonchdan darak berib ochilgan gullarga sovuq hasad keladi. Koreys tilidagi bu metafora bilan Koreyadagi hasadning hissiy konseptsiyasini va uni o'rganishning ajralmasligini tushunish mumkin.