СТИЛЕВЫЕ ОСОБЕННОСТИ ОПРЕДЕЛЕНИЙ В ФУНКЦИОНАЛЬНЫХ СТИЛЯХ УЗБЕКСКОГО ЛИТЕРАТУРНОГО ЯЗЫКА - Хужаниязов, Э. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақолада аниқловчиларнинг нутқ оқимидаги коммуникатив роли кўрсатилган. Ҳар бир услубда аниқловчиларнинг вазифаси, унинг зарурий ва факультатив қўлланилиши нутқ услубларига боғлиқ ҳолда очиб берилган. Қандай ҳолларда аниқловчиларнинг қўлланилиши ва унинг функционал аҳамияти кўрсатиб берилган.
Keywords: услубий хусусиятлар; дифференциация; илмий услуб; бадиий услуб; факультатив аниқловчилар; зарурий аниқловчилар; функционал услуб