КАМОЛОТ ТИЗИМИДА ПСИХОЛОГИК ҲИМОЯ (назарий ёндашув) - Садриддинов, С.Р. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Психологик ҳимоя, шахсни психологик дискомфортдан холи қилиш учун шарт бўлиб, у базавий ва орттирилган каби психологик ҳимоя турларига бўлинади. Психологик ҳимоя, хулқнинг маълум формасида ифодаланиб, унинг моҳиятини субъектнинг психологик маданияти ва ҳаётий тажрибага эга эканлиги белгилайди.
Keywords: камолот; жисмоний камолот; маънавий камолот; психологик камолот; психологик ҳимоя; гендер тафовут; Стьюдентнинг t-мезони; базавий ва орттирилган психологик ҳимоя; психологик дискомфорт; эҳтиёж; ҳаётий тажриба; вазият; копинг хулқ