ДЫХАТЕЛЬНАЯ ГИМНАСТИКА КАК ЭФФЕКТИВНОЕ СРЕДСТВО УКРЕПЛЕНИЯ ЗДОРОВЬЯ - Ешбаев, А.Ж.; Акимов, Н.Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Маколада нафас олиш гимнастикасининг инсон организмини чиниқтиришдаги, иш қобилиятини оширишдаги, жисмоний маданиятини юксалтиришдаги аҳамияти кўриб чиқилган. Унда қадам ташлашда югўришда, велосипедда юришда, футбол ўйнашда нафас олиш машғулотлари мазмуни тавсия этилган.
Keywords: дам олиш гимнастикаси; машқлар; комплекс; дам олиш; югуриш; ритм; пульс; кўркам; дастлабки ҳолат