STUDENTS INDEPENDENT WORK AS A MAJOR FORM IN TEACHING PROCESS - Khodjaniyazova, U. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Мақолада янги ўқитиш парадигмаси ҳақида айтиб ўтилган ва унга кўра талаба дарсларни пассив ўрганувчидан, муаммоларни аниқлаб, таҳлил қилиб, унга туғри ечим топа оладиган актив шахсга айланиши кўзда тутилган. Ўқитувчининг бошқариш, баҳолаш ва ташкиллаштириш роли таҳлил қилинган.
Keywords: юқори ўқув ўрни; мустақил иш; парадигма; янгилаш; қобилият; мутахассис; манба; муаммо; талаб