ЎҚУВЧИЛАРДА ИЖОДИЙ МЕҲНАТНИ ШАКЛЛАНТИРИШНИНГ АҲАМИЯТИ - Бердимбетова, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Ўқувчилар ижодий меҳнатини шакллантиришнинг аҳамияти. Республикамизда ёшлар ижодий фикрлашини фаоллаштириш масалаларининг долзарблиги. Ижодий фикрлаш сифатларини фаоллаштиришда бошланғич таълимнинг тутган ўрни. Талаба ёшларда ижодий фикр юритиш, ўз фикрини тўғри, изчил, асосли баён эта олиши. Ижодиёт ёшларнинг қўшимча билимларга эга бўлишига, дунёқарашиниг ривожланишига ёрдам беради.
Keywords: мустақил иш; фикрлаш; интеллектуал сифат; ижодий меҳнат; психофизиология; ижодкорлик; муаммо; ёшлар