СОВРЕМЕННОЕ СОСТОЯНИЕ И ТЕНДЕНЦИИ РАЗВИТИЯ В КОНТЕКСТЕ КОМПЕТЕНТНОСТНОГО ПОДХОДА - Альджанова, Г.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Ушбу мақоланинг мақсади профессионал компетенция муаммосининг ривожланишини ўрганиш, унинг умумий маданиятшунослик аспектидаги ўрнини белгилаш ва келажак педагогларнинг ўқиш ва яшаш жараёнидаги систем ва конкрет алоқаларини тадқиқ қилиб, уларнинг асосий характеристикасини беришдан иборат. Ҳозирги кунда ушбу муаммо ўрганилган илмий ишлар сони бир қанча, зеро, “педагогик компетенция” феноменини ўрганиш долзарб бўлмоқда.
Keywords: замонавий ёндашув; психологик маданият; педагог; феномен; профессионал ўзликни англаш; ижодий фаоллашув; профессионал-ўзликни белгилаш; ижтимоий-психологик компетенция