У.ҲАМДАМ ҲИКОЯЛАРИДА ОЛАМ ВА ОДАМ КОНЦЕПЦИЯСИ - Куронов, С.Д. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Мақолада Улуғбек Ҳамдам ҳикояларида илгари сурилган олам ва одам концепцияси ёритилган. Ёзувчи ҳикояларининг бадиий-ғоявий мазмуни постмодернизм йўналиши тамойиллари асосида таҳлилга тортилган. Таҳлил орқали глобализация даврида инсоният қаршисида турган янги мақсад ва вазифаларнинг бадиий ифодаси ўрганилган.
Keywords: глобаллашув; давр; жамият; шахс; адабиёт; наср; постмодернизм