ӨЗБЕК, ТҮРКМЕН, ҚАРАҚАЛПАҚ ПОЭЗИЯСЫНДА КӨРКЕМ ФОРМАЛЫҚ ИЗЛЕНИСЛЕР - Гайлиева, О.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Мақолада ХХ аср ўзбек, туркман, қорақалпоқ шеъриятида шоирларнинг ижодий изланишлари ва уларнинг янги бадиий шаклларни яратишдаги маҳорати баён қилинди.
Keywords: анъанавий шакл; янги шакл; поэтика; ғазал; аруз; ижодий изланиш; маҳорат