ШЫҢҒЫС АЙТМАТОВ ҲӘМ ҚАРАҚАЛПАҚ ӘДЕБИЯТЫ - Бекбергенова, М.Д. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Ушбу мақолада таниқли қирғиз ёзувчиси Чингиз Айтматовнинг ижодини ўрганиш масалалари сўз этилган. Унда Чингиз Айтматов прозасининг бадиий хусусиятлари ўрганилган. «Жамила», «Она ер-она», «Алвидо, Гулсары», «Оқ кема», «Асрга тотигирлик кун», «Тоғлар қулаган маҳал» ва ҳ.к. асорларининг ғоявий мазмуни таҳлил қилинган. Шунингдек, қорақалпоқ ёзувчилари ижодида Ч.Айтматов адабий анъаналари масалалари кўриб чиқилган.
Keywords: ёзувчи; асар; повесть; роман; мавзу; ғоя; адабий алоқалар