ФРАЗЕОЛОГИЗМЛЕРДИҢ СЕМАНТИКАСЫНДА ЭМОЦИОНАЛЬЛЫҚ – ЭКСПРЕССИВЛИК МӘНИЛЕР - Пирниязова, А.Қ. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Мақолада қорақалпоқ тилидаги фразеологизмлар услубий буёқдорлиги улар маънолари эмоционал-экспрессив семалар ўрганилган. Фразеологизмларнинг эмоционал маъноларининг ҳар хиллиги бадиий адабиётдан олинган мисоллар билан изоҳланган.
Keywords: фразеологизм; эмоция; экспрессия; эмоционал маъно; эмоционал буёқ; градация; сема