ҚАРАҚАЛПАҚ ҲӘМ ИНГЛИС ТИЛЛЕРИНДЕ АТАЎЫШ СӨЗ ШАҚАПЛАРЫНЫҢ СЕПЛИК КАТЕГОРИЯСЫ ҲАҚҚЫНДА - Отарбаева, Р.; Утепбергенова, Д. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Мақола инглиз ва қорақалпоқ тилларидаги от сўз туркумларига тегишли сўзларнинг келишиклар билан турланиши ҳусусиятларига бағишланган бўлиб, у қиёсий тарзда кўрсатиб берилган. Муаллифлар ҳар икки тилдан характерли тил воситаларини топиб, уларнинг келишиклар билан турланиши томонларини ёритади. Мақолада бу грамматик воситаларнинг оғзаки ва ёзма нутқда қўлланилиши хусусиятлари баён этилган.
Keywords: келишик; тусланиш; морфологик белгилар; келишикли боғланишлар; морфологик усул; кўмакчи; ёрдамчилар