«MAN» - «АДАМ» КОНЦЕПТОСФЕРАСИ БИРЛИКЛАРИНИНГ ЛИНГВОМАДАНИЙ ХУСУСИЯТЛАРИ - Кдырбаева, Г.К.; Султанова, М. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Ушбу мақолада қорақалпоқ тили олам лисоний манзараси «Man-одам» концептосферасининг тахлиллари билан боғлиқ ҳолда қараб чиқилди. Концептуал тахлил асосида илимий тадқикот ишлари олиб борилди. Лексик қисм “man-одам” Туркий тилларнинг этимологик луғати ва инглиз тили изохли луғати ёрдамида тахлил қилиниб, кенгроқ тадқиқотлар учун имконият яратилди.
Keywords: концепт; концептосфера; изоҳли анализ; оламнинг лисоний манзараси