ШЫМБАЙ ТОПОНИМЛЕРИ – ХАЛЫҚ ҚОСЫҚЛАРЫНДА - Абишов, Г.М.; Махсетова, Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Топонимларнинг пайдо бўлиши ва ўзгариши халқ тарихи билан узвий боғлиқ. Географик номлар узоқ даврлардан бери бор бўлиб, халқ ҳаётида юз берган воқиа ва ҳодисаларнинг номлари, географик объектларнинг табиий белгилари асосида вужудга келган. Ҳар бир давр топонимларнинг пайдо бўлишида ўзининг изини қолдирган. Мақолада Чимбой топонимлари халқ қўшиқлари мисолида ўрганилган. Мазмунан таъриф, маиший турмуш, ҳазил, муҳаббат қўшиқларида қўлланилган топонимларга таъриф берилган. Уларнинг тумандаги географик жойлашуви ўринлари кўрсатилган.