ҚАРАҚАЛПАҚСТАНДА БИЛИМЛЕНДИРИЎ ТАРАЎЫН КОМПЬЮТЕРЛЕСТИРИЎ ҲӘМ ЖӘМИЙЕТТИ ИНФОРМАТИЗАЦИЯЛАЎДЫҢ БАСҚЫШЛАРЫ - Атаджанов, Х. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Жамиятни ахборотлаштириш, уларни тегишли ахборот билан таъминлаш учун ускуна ва қурилмалар билан таъминлаш хамма даврда долзарб вазифа бўлиб келган. Жамиятни ахборотлаштириш аввалам бор таълим тизимини, илм-фан соҳасиги катта эътибор берилганда кўзланган натижаларга эришилади. Мақолада биринчи электрон таълим жараёнининг бошланиши ўрганилган.
Keywords: ахборотлаштириш; компьютер; кибернетика; КУВТ; ЭХМ