СПОРТИВНЫЙ ТУРИЗМ НА ТЕРРИТОРИИ РЕСПУБЛИКИ КАРАКАЛПАКСТАН - Жолдасбаев, П.; Джолдасов, Р.Ф. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Мақолада Қорақалпоғистон Республикасида спорт туризмини ривожлантириш зарурияти ҳақида фикр юритилган. Муаллиф Қорақалпоғистонда ҳар хил йўналишлар бўйича спорт туризмини ташкил этиш имкониятининг мавжудлигини таъқидлайди: Қорақалпоғистон Республикаси Элликқала туманидаги «Түпроқ-қала», Беруний туманидаги қадимги Хоразм пойтахти «Кат»(Кият) ва ҳозирги Хива шахарлари. Бунинг учун муаллиф этнографик парк яратиш, уйлар ва меҳмонхоналар қуриш ва ходимларни ўқитиш зарур деб ҳисоблайди.
Keywords: туризм; экотуризм; катта салоҳият; узук; этнографик парк; радиал йўналиш; турар жой; халқлар вохалари