COMMON PECULIARITIES OF UZBEK AND ENGLISH FAIRY – TALES - Bakhtiyorova, M.B.; Djumabaeva, J.Sh. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Ушбу мақола ўзбек ва инглиз халқ эртакларидаги топоним бирликлар таҳлилига бағишланган. Қиёсий таҳлил ёрдамида икки ҳалқнинг лингвокультурологик ўзига хосликлари таърифланмоқда. Топонимик бирликларнинг лексик-семантик таҳлили натижасида топонимик тизим ишлаб чиқилган.
Keywords: эртак; топоним; антропоним; афсона; ривоят; достон