АКАДЕМИК ЛИЦЕЙЛАРДА МАТЕМАТИК АНАЛИЗ АСОСЛАРИНИ ЎҚИТИШДА УЗВИЙЛИКНИ ТАЪМИНЛОВЧИ ЎҚИТИШ МЕТОДИКАСИНИНГ САМАРАДОРЛИГИ ҲАҚИДА - Алламбергенов, И.Х. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Мақолада математика ўқитиш методикасида таълим босқичлари орасида узвийликни таъминлаш, умумматематик кўникмаларни шакллантириш орқали узвийликни таъминлаш масаласи ва узвийликнинг таъминланганлик мезонини аниқлаш, ўқитиш методикасининг асосий компонентлари ҳақида сўз юритилади.
Keywords: математик анализ; академик лицей; узвийлик; мезон; компонент; кўникма; мустақил иш; теорема; шартлар; ностандарт усуллар